O nama

Povratkom Petrinje u ustavno-pravni poredak RH 1995. godine - poput mnogih Petrinjaca prognanika i mi smo se željeli vratiti što prije, obnoviti porušeno, zapaljeno i uništeno, obnoviti materijalna i duhovna dobra koja smo generacijama i stoljećima ovdje stjecali i ugrađivali u temelje našeg grada - i krenuti iznova.

Naša razmišljanja o povratku bila su ne samo u emocionalnom, sentimentalnom ili nostalgičnom pogledu - nego i u poslovnom – da svojim radom osiguramo vlastitu egzistenciju ali i da pomognemo da i sredina u kojoj radimo i živimo bude iz dana u dan ljepša i bogatija – kako u materijalnom tako i duhovnom pogledu.

Naravno – trebalo je raditi, raditi i opet raditi kako bi se moglo živjeti i time osigurati materijalne pretpostavke za rad ne samo nas nego i drugih ljudi koji ovdje žive.

Tako smo u kolovozu 1995. podnijeli zamolbu Gradu Petrinji da nam, ukoliko ne postoje pravne prepreke, dodijeli u zakup gradski prostor na Strossmayerovom trgu 12a gdje je i prije Domovinskog rata radila ljekarna.

Tako je i učinjeno te ljekarna ima pravno valjan ugovor s Gradom Petrinja o zakupu poslovnog prostora na Trgu dr.F.Tuđmana 12a (prethodni naziv: Strossmayerov trg 12a).

Taj gradski prostor bio je u cijelosti devastiran kako građevinski tako i bez otuđene i uništene opreme koja je tu ostala u rujnu 1991. godine.

Prišli smo obnovi te vlastitim radom i kreditima uredili taj poslovni prostor i ljekarna je započela radom od 01.07.1996. (nakon preseljenja Privatne prakse iz Galdova (Sisak) gdje je radila od 01.01.1995.- 30.06.1996.g. Ta ljekarna je ujedno sjedište i ljekarnička jedinica I današnje Ljekarničke ustanove Ljekarne Crnković.

S obzirom da u dijelu grada (Sapunarna) u neposrednoj blizini Doma zdravlja nije bilo ljekarne - u našim poslovnim promišljanjima 1998. g. otišli smo korak dalje.

Nakon zakonskih provjera i dobivanja svih potrebitih suglasnosti o osnivanju ljekarničke jedinice na novoj lokaciji u ulici R. Lopašića 28 – prišli smo uređenju i ovog poslovnog prostora, a rješenjem MZ RH od 08.12.2003. godine započela je radom ljekarnička jedinica 2.

Ljekarnička ustanova Ljekarne Crnković (osnivači Biserka i Željko Crnković) u Petrinji – osnovana je temeljem SUGLASNOSTI MZ RH, klasa: UP/I-500-05/98-05/0049, ur.broj: 534-02-31-98, od 25.08.1998.

  • sa sjedištem i ljekarničkom jedinicom I u Petrinji, (Strossmayerov trg 12a) – novi naziv trga Trg dr.F.Tuđmana 12a, i
  • ljekarničkom jedinicom II u Petrinji, R. Lopašića 28

Ljekarne Crnković, kao ustanova, su registrirane na Trgovačkom sudu u Zagrebu 03.11.1998. godine.

Pročitajte naša pravila privatnosti.

Obje ljekarne stručno su ekipirane magistrama farmacije i farmaceutskim tehničarima, te ostalim pratećim osobljem.

Želja nam je da se u prostorima ljekarni naši sugrađani ugodno osjećaju ne samo kao korisnici zdravstvenih usluga, bilo kao kupci ili pri traženju savjeta, a na nama djelatnicima je stalna obveza da educiranjem sebe ujedno educiramo i stanovništvo, te time stalno podižemo kvalitetu življenja.

Zahvaljujemo se našim roditeljima, našoj djeci, rodbini i prijateljima na podršci da ustrajemo u ovome što radimo.

Biserka i Željko Crnković

osnivači ZU Ljekarne Crnković