Pravila o privatnosti

20.06.2018. 04:41

Zdravstvena ustanova LJEKARNE CRNKOVIĆ, Petrinja, Trg dr. F. Tuđmana 16 obavlja ljekarničku djelatnost na dvije adrese: Petrinja, Trg dr. Franje Tuđmana 16 i Petrinja, Radoslava Lopašića 28.

ZU Ljekarne Crnković bavi se osiguravanjem opskrbe lijekovima, medicinskim proizvodima i pomoćnim ljekovitim sredstvima, izdavanjem lijekova na recept i bez recepta te izradom magistralnih pripravaka.

Naše cjelokupno poslovanje – politika kvalitete - usklađena je s normom EN ISO 2001:2015 TÜV NORD CERT.

ZU Ljekarne Crnković je zaštitu osobnih podataka uskladila s Uredbom EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).
Zaštita pojedinaca obzirom na obradu osobnih podataka ZU Ljekarne Crnković provodi se zaštitom osobnih podataka do kojih dođe. Zaštitu osobnih podataka ZU Ljekarne Crnković provodi nad cjelokupnim opsegom poslovanja. Uz ovaj pravilnik ZU Ljekarne Crnković će i drugim internim aktima regulirati zaštitu osobnih podataka, a sukladno zakonskoj osnovi.
Politika kvalitete EN ISO 2001:2015 usklađena je sa GDPR i obznanjena je svim korisnicima usluga i zainteresiranim stranama, sa obavezom revidiranja u cilju primjerenosti.
Ova Pravila privatnosti primjenjuju se svaki put kad posjećujete našu mrežnu stranicu.

Podaci koje prikupljamo

Prikupljamo sljedeće vrste podataka:

1. Podaci koje prikupljamo izravno na temelju vaše privole
 a) Ime
 b) Prezime
 c) Email adresa
 d) Broj telefona

Ovi podaci spremljeni su u bazi podataka na web serveru i čuvaju se neograničeno.

2. Podaci prikupljeno automatski iz sigurnosnih razloga:
 a) IP adresa

Ovi podaci spremljeni se brišu na mjesečnoj osnovi.

Naše mrežne stranice nisu namijenjene djeci mlađoj od 16 godina. Svjesno ne prikupljamo osobne podatke djece mlađe od 16 godina. Ako ste mlađi od 16 godina, ne ostavljajte svoje osobne podatke na ovim mrežnim stranicama.

Korištenje vaših (osobnih) podataka

Gore navedeni podaci prikupljaju se u svrhu:
 a) Kako bi Vas obavjestili o novostima i novim proizvodima i uslugama ZU Ljekarne Crnković putem newslettera.
 b) Kako bi mogli što bolje i preciznije odgovoriti na Vaše upite i komentare.

Za obrađivanje podataka koristimo sljedeće izvore treće strane:
 a) Google Analytics za prikupljanje generalne i skupne statistike. (Ne šaljemo Vaše podatke prema Google Analyticsu). Google pravila privatnosti se nalaze na https://policies.google.com/privacy
 b) Mailchimp za izradu i slanje newslettera. Mailchimp pravila privatnosti se nalaze na https://mailchimp.com/legal/privacy/
 c) Google Maps za kreiranje i umetanje karte na web stranicu (prikupljaju IP adresu)
 d) Google Fonts za umetanje fonta na web stranicu

Ažuriranje osobnih podataka

Ako želite dobiti uvid o gore navedenim prikupljenim podacima, ažurirati ih, promijeniti ili izbrisati, možete nas kontaktirati na ljekarne.crnkovic@gmail.com

U svakom trenutku možete se odjaviti i s našeg newslettera klikom na link na dnu svakog newslettera.

Također možete uložiti prigovor na obradu osobnih podataka. Naš voditelj obrade osobnih podataka obradit će vaš slučaj u roku od 30 dana.

Kolačići

Ne pohranjujemo nikakve korisničke podatke u kolačiće vašeg mrežnog preglednika. Moguće je da vanjske usluge koje koristimo (Google Analytics, Google Maps, Google Fonts, Mailchimp) pohranjuju pseudonimizirane podatke o vama u kolačiće. Međutim, ne postoji poveznica između podataka koje prikupljamo od vas i onih koje vanjske usluge imaju o vama.